Boudewijn de Groot
Collected =2LP= Coloured=ltd

  2 x LP   180grs   33⅓rpm     = gatefold sleeve= 

2018 EU issue om 180g coloured 2xLP =A careful selection of tracks =Collectie van liedjes o.a. "Een Meisje Van Zestien", "Het Land van Maas en Waal", "Welterusten Mijnheer de President", "Prikkebeen", "Jimmy", "Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenenen", "De

Label:  Music On Vinyl 
Availability:   In Stock
Delivery time:  
€26,95 Incl. VAT (BTW)
Quantity:    In Basket

Release date: 30-11-2018

2018 EU issue on 180g coloured 2LP-Collectie van liedjes o.a. "Een Meisje Van Zestien", "Het Land van Maas en Waal", "Welterusten Mijnheer de President", "Prikkebeen", "Jimmy", "Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenenen", "De Vondeling Van Ameland" en meer. Onze Boudewijn de Groot exclusieve Collected release bevat al zijn klassiekers, de fan favorieten en de onbekendere pareltjes. Ruim 50 jaar muziekgeschiedenis komt voorbij in deze unieke selectie aan nummers. 

Tracks:
Side A
1. Een Meisje Van Zestien
2. Voor De Overlevenden
3. Strand
4. Testament
5. Verdronken Vlinder
6. Het Land van Maas en Waal
7. De Vrienden Van Vroeger
8. Picknick
Side B
1. Welterusten Mijnheer de President
2. Prikkebeen
3. Naast Jou
4. De Kinderballade
5. Jimmy
6. Eva
7. Tante Julia
8. Vrijgezel
Side C
1. Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen
2. Een Tip Van De Sluier
3. De Zwemmer
4. Een Wonderkind Van 50
5. Eeuwige Jeugd
6. Avond
Side D
1. De Vondeling Van Ameland
2. Lage Landen
3. Witte Muur
4. Heemsteedse Dreef
5. Het Land Van Koning Jan

Boudewijn de Groot is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Sinds zijn gelijknamige debuut EP uit 1964 is hij uitgegroeid tot een icoon. Onze exclusieve Collected release bevat dan ook al zijn klassiekers, de fan favorieten en de onbekendere pareltjes. Ruim 50 jaar muziekgeschiedenis komt voorbij in deze unieke selectie aan nummers.
Vanaf de eerste grote hit die Boudewijn scoorde met "Een meisje van 16" (1965) is het snel gegaan met de carrière van de muzikant. Een reeks aan klassiekers volgde spoedig, van "Het Land van Maas en Waal", "Prikkebeen" en "Verdronken Vlinder" naar zijn latere werk "De Vondeling van Ameland" en "Avond". In zijn jeugd leerde hij Lennaert Nijgh kennen, welke later als tekstschrijver veel nummers samen met Boudewijn schreef. Van hun hand kwamen veel hits en albumklassiekers als Hoe sterk is de eenzame fietser, Van een afstand en Een nieuwe herfst.
Boudewijn de Groot Collected is beschikbaar als een gelimiteerde en genummerde versie van 1.500 stuks geperst op wit vinyl. De release bevat een voorwoord en bijlage met toelichting bij de liedjes door Frits Spits.

Features:

180 gram audiophile vinyl
Gatefold sleeve
High quality PVC Protective Sleeve
Voorwoord en bijlage met toelichting bij de liedjes door Frits Spits
Collectie van liedjes o.a. "Een Meisje Van Zestien", "Het Land van Maas en Waal", "Welterusten Mijnheer de President", "Prikkebeen", "Jimmy", "Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenenen", "De Vondeling Van Ameland" en meer
Gelimiteerde en genummerde versie van 1.500 stuks op wit vinyl ( 

Discs: 2
Drager(LP,EP,12,7,CD): LP
Qual(120grs,150grs,180grs): 180grs
Speed(33,45): 33
Extra info: = gatefold sleeve=
Label: Music On Vinyl
This release: 2018
 Add
Use commas to separate tags.

Reviews

No reviews found...