Stef Bos
Tijd om te Gaan Leven (LP+CD)

  1 x LP   Standard   33⅓rpm      + bonus CD

2020 EU issue on 180 LP+CD = TIJD om te gaan leven. Een nieuw avontuur met de band.

De gewonnen vrijheid van de solo meegenomen naar de band en bij hen thuisgekomen na een lange mooie reis alleen in 2019. De nieuwe stukken van TIJD om te gaan leven war

Label:  HKM 
Availability:   In Stock
Delivery time:  
€26,95 Incl. VAT (BTW)
Quantity:    In Basket
Released date: 01-03-2020
 
2020 EU issue on 180 LP+CD =TIJD om te gaan leven. Een nieuw avontuur met de band.

De gewonnen vrijheid van de solo meegenomen naar de band en bij hen thuisgekomen na een lange mooie reis alleen in 2019. De nieuwe stukken van TIJD om te gaan leven waren fijn om gezamenlijk de tanden in te zetten, stukken waarin het optimisme oplicht van iemand die een weg heeft afgelegd. Er was veel materiaal maar voor mij was het kader duidelijk ... nummers maken als een horizon waar de zon opkomt.... op de drempel van een nieuwe cyclus staan ... nog een beetje met het hoofd bij wat was maar in het hart al voorbij de grens van later. Stukken als Ruimte, Alles wat onhaalbaar lijkt en Mooier met de tijd, die ik al in de solo speelde, hebben hun stek gevonden in een bandversie.

 
Tracks:
01 Alles wat onhaalbaar lijkt
02 De klim
03 Haal mij uit mijn hoofd
04 In de tijd (instrumentaal)
05 Lorelei
06 Mooier met de tijd
07 Nergens geweest
08 Ons hoofd is een huis
09 Ruimte
10 Tijd om te gaan leven
11 Voor de tijd (instrumentaal)
12 Voorbij de tijd (instrumentaal)

Na een solo jaar met 110 voorstellingen (Ruimte) is het voor Stef Bos weer tijd voor een volgend avontuur met de band.

Het nieuwe album van Stef Bos TIJD om te gaan leven laat zich beluisteren als een film. Drie pianostukken die als een soundtrack klinken en acht nieuwe songs geschreven op de drempel van een nieuw decennium. Het optimistisch manifest van iemand die een weg heeft afgelegd.

Begin van een nieuwe cyclus waarin de teksten soms terugkijken maar meestal vooruit.

Tijdens de solotoer -en in de zomer van 2019 in Kaapstad- werd de basis gelegd voor nieuwe songs. Een deel daarvan werd de basis voor het album TIJD. Stef zocht een verzameling songs die klinken als licht aan de horizon… Stukken als ‘Ruimte’, ‘Alles wat onhaalbaar lijkt’ en ‘Mooier met de tijd’ die Stef al in de solovoorstelling speelde, hebben zo een stek gevonden in een bandversie.

De nieuwe verzameling liedjes vormt ook de basis voor de nieuwe voorstelling. Het wordt een voorstelling met veel dynamiek, optimisme en kleur. Een voorstelling waarin het kind in ons wordt wakker gekust en de verbeelding aan de macht is.

Discs: 1
Drager(LP,EP,12,7,CD): LP
Qual(120grs,150grs,180grs): Standard
Speed(33,45): 33
Bonus(cd,single,download): bonus CD
Label: HKM
This release: 2016
 Add
Use commas to separate tags.

Reviews

No reviews found...