Van Kooten & De Bie
De Blijvers (RSD 2016) =2LP= 180G

  1 x LP   180grs   33⅓rpm   

2016 EU reissue 2LP set pressed on 180gram VIRGIN VINYL- In totaal ontvingen Van Kooten en De Bie voor hun vinyloeuvre zes Gouden Platen en vier Edisons. De dubbel-LP De Blijvers bevat een keuze uit het gehele Van Kooten en De Bie repertoire en verschijnt

Label:  Music On Vinyl 
Availability:   In Stock
Delivery time:  
€16,95 Incl. VAT (BTW)
Quantity:    In Basket

Release date: 16-04-2016

2010 EU issue 2LP set pressed on 180gram VIRGIN VINYL-In totaal ontvingen Van Kooten en De Bie voor hun vinyloeuvre zes Gouden Platen en vier Edisons. De dubbel-LP De Blijvers bevat een keuze uit het gehele Van Kooten en De Bie repertoire en verschijnt ter gelegenheid van Record Store Day 2016. Een geweldige selectie uit de verschillende langspeelplaten van Het Simplisties Verbond, zoals Draaikonten, Op Hun Pik Getrapt, Gouden Doden en Willen Niet Dood.Allemaal Blijvers! Presented in sealed & stickered deluxe gatefold sleeve

Tracks:
Side A
Eerste Single
1. Lekker Legbad

Tweede LP Van Het SV
2. Voor Het Hek
3. Showbiss
4. Kaal
5. Rozen Rumbonen En Rode Wijn
6. Enge Buren
7. I Wanna Fuck You
8. De Synthesizer
9. Sport - Precisiepoepen
Side B
Derde LP
1. Ome Gijs
2. De Clicheemannetjes Op Houtrust

Vierde LP
3. De Tegenpartij

Gouden Doden
4. Interrectuelen
5. Interimperen
6. De Populaire Partijpotpourri
Side C
Vijfde Lp Mooie Meneren
1. Het Wijnjaar Nul
2. Radio Giraffe
3. Tienmaal Daags

Zesde LP Draaikonten
4. De Van K & De B - Verhoren
Side D
1. Mooie Mensen In De Nacht
2. Ouwe Lullen Moeten Weg
3. Ballen In Me Buik

Zevende LP - Willen Niet Dood
4. Goeie Peer
5. Nul Zes
6. Radio Moorkop
7. Bram Komt Terug
8. Tegen Twaalven

Termen als 'regelneef', 'doemdenken', 'oudere jongere', 'positivo', 'krasse knar', 'vrije jongens', 'geilneef'… ze zouden er niet zijn zonder de legendarische cabaretiers Kees van Kooten en Wim De Bie. Van de vroege jaren 60 tot ver in de jaren 90 hebben de heren via de televisie een dikke stempel gedrukt op de Nederlandse cultuur én taal, met onnavolgbare humor, gevatte sketches en onvergetelijke typetjes zoals het duo Jacobse en van Es en De Vieze Man.

Naast dit tv-oeuvre brachten zij ook op vinyl een groot aantal sketches uit. Die teksten werden dus speciaal voor de LP's geschreven en gespeeld. Veel legendarische nummers, zoals de Enquete over het Nationale Rampenfonds en de dialoog over 'de oudste beweging der wereld' door de Haagse Clicheemannetjes kenden de fans uit het hoofd. Ook nu nog worden die teksten door de liefhebbers regelmatig uit het blote hoofd geciteerd.

In totaal ontvingen Van Kooten en De Bie voor dit vinyloeuvre zes Gouden Platen en vier Edisons. De dubbel-LP De Blijvers bevat een keuze uit het gehele Van Kooten en De Bie repertoire en verschijnt ter gelegenheid van Record Store Day 2016. Een geweldige selectie uit de verschillende langspeelplaten van Het Simplisties Verbond, zoals Draaikonten, Op Hun Pik Getrapt, Gouden Doden en Willen Niet Dood.

Allemaal Blijvers!

  • 180 gram audiophile vinyl
  • Gatefold sleeve
  • Eksklusieve Record Store Day release
Discs: 1
Drager(LP,EP,12,7,CD): LP
Qual(120grs,150grs,180grs): 180grs
Speed(33,45): 33
Label: Music On Vinyl
This release: 2016
 Add
Use commas to separate tags.

Reviews

No reviews found...