Spinvis
Tot Ziens Justine Keller

  1 x LP   180grs   33⅓rpm   

2011 EU issue on standard LP -Voilà, hij is er, eindelijk. Het derde studioalbum van Spinvis sinds 2001 heet tot ziens, Justine Keller. Er staan 12 nummers op, in onderwerp variërend van een lofzang op de Apocalyps tot een club die alleen toegang bie...

Label:  Excelsior Recording 
Availability:   In Stock
Delivery time:  
€21,95 Incl. VAT (BTW)
Quantity:    In Basket

Release date: 04-11-2011

2011 EU issue on standard LP -Voilà, hij is er, eindelijk. Het derde studioalbum van Spinvis sinds 2001 heet tot ziens, Justine Keller.

Er staan 12 nummers op, in onderwerp variërend van een lofzang op de Apocalyps tot een club die alleen toegang biedt aan mensen die nooit meer kunnen slapen. Maar vooral de liefde komt aan bod op dit album. In veel van haar verschijning- en en metaforen. Als roes of vergif, als noodlot of als de Dood zelf.
Door het album heen speelt de figuur van Justine Keller. Wie ze is of was en wat het verhaal achter haar afscheid is, is een vraag die de luisteraar zelf moet beantwoorden.
tot ziens, Justine Keller is een schaamteloos romantisch popalbum waar lang en zorgvuldig aan is gewerkt. “Voorganger Dagen Van Gras, Dagen Van Stro was experimenteler. Hier staan ook wel experimentele dingen op, maar het merendeel is toegankelijker. Het zijn wel popliedjes,” aldus Erik de Jong tegenover 3voor12.

Het album verschijnt 7 November 2011 via Excelsior Recordings in drie edities: op cd en vinyl maar ook als prenten-album, i.s.m. De Harmonie Uitgeverij. Hanco Kolk ‘verbeeldde’ daarvoor op de twaalf nummers op ‘Justine’ en dat leidt tot een gebonden luxe-uitgave waarin de cd vergezeld gaat van de beeldverhalen.

Tot Ziens, Justine Keller volgt Dagen van Gras, Dagen van Stro (2005) en Spinvis (2002) op. In de periode tussen het laatste studioalbum en tot ziens, Justine Keller heeft Spinvis zich bezig gehouden met filmmuziek, diverse theatertours, leaders voor televisieprogramma’s en diverse projecten in Nederland en België, waaronder zijproject Dorléac, een band samen met ex-Hooverphonic-zangers Geike Arnaert.
Over wat fans van de eerste albums kunnen verwachten van de nieuwe plaat zei Erik tegen 3voor12: “Die eerste is alweer elf jaar geleden gemaakt. Ik ben nu elf jaar ouder en niet meer dezelfde. Tegelijkertijd heb ik een bepaalde stijl of signatuur. Het is mijn stem, mijn handtekening. Wat ik kan zeggen is dat het heel zorgvuldig, heel gedetailleerd gemaakt is. Ik ben er echt al heel lang mee bezig.”
tot ziens, Justine Keller gaat D.V. 22 November live in première in de Utrechtse Tivoli en 23 November in de Ancienne Belgique te Brussel. In december en januari toert Spinvis met zijn band door België. Volgend jaar zal de Nederlandse clubtour beginnen.

Tracks:
A1 Oostende
A2 Kom Terug
A3 De Grote Zon
A4 Heel Goed Nieuws
A5 Club Insomnia
A6 Ronnie Knipt Zijn Haar

B1 Begin Oktober
B2 We Vieren Het Toch
B3 Jij Wint
B4 Koning Alcohol
B5 Overvecht
B6 Tot Ziens, Justine Keller

Discs: 1
Drager(LP,EP,12,7,CD): LP
Qual(120grs,150grs,180grs): 180grs
Speed(33,45): 33
Label: Excelsior Recording
This release: 2011
 Add
Use commas to separate tags.

Reviews

No reviews found...